Trappen

Trappen zijn bijzondere constructies. Echt maatwerk en vaak bepalend voor de uitstraling van een huis of gebouw. Wij hebben in de loop van de jaren honderden trappen vervaardigd. Nooit waren 2 trappen hetzelfde. We kunnen gerust stellen dat dit een van onze specialismes is. Wij ontwerpen en produceren stalen trappen in alle mogelijke vormen en afmetingen.

Trappen moeten lekker lopen. Dus niet te lui, maar zeker niet te steil. We moeten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in uw huis of kantoor. De ruimte die er is bepaalt of de trap recht of geknikt met 1 of meer kwarten wordt. Voorwaarde is dat de trap lekker loopt en er mooi uit gaat zien en dat is ons vak!

1 ) Materiaalkeuze van de treden:

De traptreden worden gemaakt van staal, van hout, van natuursteen of van glas  en als u kiest voor stalen treden kunt u deze eventueel nog laten bekleden met bijv. leer , pvc gelegd in visgraat of een andere bekleding naar keuze.

2 ) Open of dichte trap:

Kun je door de trap heen kijken of zijn de treden met elkaar verbonden? De keuze hier is of de trap geluid en temperatuur wel of niet moet isoleren en of het gewenste beeld transparant of dicht moet zijn.

3 ) Traphek:

Een trap moet veilig zijn en dus komt er langs een open zijde van een trap een traphek.  Hier wordt iedere trap anders. We maken hekken van staalplaat , van glas, van hout, dicht, open, ingevuld met spijlen of wat er dan ook maar als idee naar voren komt.

4 ) Leuning:

Aan de muur wordt bij een trap vaak een trapleuning gemaakt. Vroeger vaak gebogen met de vorm van de tap mee, nu vaak in strakke rechte lijnen met een heel slank design en evt. met ingebouwde verlichting.

5 ) Vorm van de trapbomen:

De trapbomen zijn de basis van de trap. Aan de trapbomen worden de treden gemonteerd. We kunnen hier heel veel verschillende vormen in maken.

edobode