Bekijk voorbeelden

Taatsdeuren openen als een klapdeur. De deur scharniert aan de bovenzijde in het plafond en aan de onderzijde in de deur. Een kozijn is niet nodig. Als het visueel belangrijk is, dan kan er wel een kozijn worden gemaakt, maar dit kozijn heeft geen sponning. U kunt een stalen binnendeur met een taatsdeurscharnier naar beide zijden toe openen. Het scharnier is in de deur onzichtbaar weggewerkt en draait op plaatjes die tegen het plafond en aan de vloer zijn geschroefd. Taatsdeuren zijn dus niet alleen maar mooi om te zien, maar ook heel functioneel. Een taatsdeur is een hightech- moderne uitvoering van een klassieke stalen deur en zorgt voor strakke uitstraling met een prachtige lichtinval.

Een taatsdeur valt door het veermechanisme in het scharnier altijd automatisch dicht en kan alleen open blijven staan wanneer de gebruiker de deur 90 graden opent. De deur heeft geen klink of slot.

Op verzoek verwerken we Fritsjurgens scharnieren. Dit taatsdeur scharniersysteem is van zeer hoge kwaliteit en heeft de bijzondere eigenschap dat er geen sparing in de vloer nodig is. De kwaliteit van dit scharnier heeft echter een prijs. Dat heeft Edobode in de afgelopen jaren ertoe gebracht dat wij dit scharnier hebben doorontwikkeld. Dit scharnier heeft alle goede eigenschappen van het eerder gebruikte scharnier maar is nog beter verstelbaar, is even duurzaam en aanzienlijk goedkoper. Tenzij anders afgesproken wordt er een Edobode scharnier in onze deuren gemonteerd.

Weten wat de mogelijkheden zijn?